Welkom bij Mi-Amor Lhasa Apso kennel België


Kennel Mi-Amor is een verantwoordelijke keuze voor een gezonde en lieve Lhasa Apso. Wij zijn de Lhasa Apso kennel van België. Onze puppies worden in huiselijke kring grootgebracht met kinderen, ze worden gevaccineerd en gechipt, en hebben allen een stamboom St-Hubertus. 

Zoekt u een goede en gezonde lhasa apso pup dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Tevens zijn al onze honden DNA getest en getest op erfelijke oogafwijkingen.


Karaktereigenschappen Lhasa Apso rashond


De Lhasa Apso heeft, zoals zijn afkomst doet vermoeden Oosterse eigenschappen. Deze hond is wel heel gehecht aan zijn baasje en erg gesteld op contact met het gezin, maar staat wantrouwig ten opzichte van vreemden. Het is een vrolijk en speels hondje dat, niettegenstaande hij maar klein is van gestalte een stevige wandeling aankan. Hij is een beetje eigenwijs en zelf verzekerd. Een andere eigenschap van dit ras is dat ze een uitstekend gehoor hebben en bij een vreemd geluid zal hij zijn baas onmiddellijk waarschuwen.


Onze Lhasa Apso honden


Al onze Lhasa Apso honden zijn DNA getest maar ook getest op erfelijke oogafwijkingen en zijn allen vrij verklaard!

Lhasa Apso reuen

Lhasa Apso reuen

Lees meer

Kennel Mi-Amor is een verantwoordelijke keuze voor een gezonde en lieve Lhasa Apso. Wij zijn de Lhasa Apso kennel van België.
Lhasa Apso teven

Lhasa Apso teven

Lees meer

Kennel Mi-Amor is een verantwoordelijke keuze voor een gezonde en lieve Lhasa Apso. Wij zijn de Lhasa Apso kennel van België.
Lhasa Apso pups

Lhasa Apso pups

Lees meer

Kennel Mi-Amor is een verantwoordelijke keuze voor een gezonde en lieve Lhasa Apso pup. Wij zijn de Lhasa Apso kennel van België.

ShowuitslagenGeschiedenis


De Lhasa Apso of "blaffende leeuwhond" vindt zijn oorsprong in Tibet, waar hij gefokt werd in Boeddhistische monnikenkloosters. Ze waren populair als waakhond en gezelschapshond en werden beschouwd als symbool van geluk om boze geesten op een afstand te houden.

Deze hondjes verdienden zeer hoog aanzien en leefden vooral aan adellijke hoven en werden nooit verkocht. De Lhasa Apsos is de hond die de Dalai Lama van Tibet aan de keizers als geschenk heeft gegeven. Het ras bestaat al eeuwen in de Tibetaanse bergen en werd door handelsreizigers mee naar Europa genomen.

Lhasa Apso betekent "Als een geit" en wellicht bestond de taak voor deze hondjes vroeger uit het bewaken en beschermen van kudden geiten in Tibet. Een andere betekeins van "als een geit" zou kunnen zijn dat de hond behaard is zoals de Tibetaanse geit. Er wordt echter ook gezegd dat de hond Abso Seng Kye wordt genoemd in Tibet. Hetgeen blaffende leeuw betekent. Waarschijnlijk is dit ras ontstaan door kruising van de Tibetaanse terrier en de Tibetaanse spaniel. In 1929 werd dit ras voor het eerst tentoongesteld in Engeland Sherpa Tensing (een van de mannen die de Mount Everest als eersten bedwongen) ontving in 1948 twee Lhasa Apsos als gift van het klooster Ghanghar in Tibet.